Blodapelsinmarmelad

Till marmelad är det bra om apelsinerna har så tunt skal som möjligt.

11/2 timme

1. Skölj apelsiner och citron noga i varmt vatten. Borsta gärna med t ex en ren diskborste. Skär bort bladfästet och skär dem i stora bitar. Mixa till ett mycket grovt mos i en matberedare.
2. Lägg över i en gryta och häll i vattnet. Lägg i eventuell smaksättning som kanel- eller vaniljstång, även stjärnanis och hel kardemumma är fina smaksättare till marmeladen. Låt koka upp under lock och koka sedan på svag värme ca 25 min. Rör om då och då så att det inte fastnar i bottnen.
3. Rör i sockret, lite i taget. Koka marmeladen på medelvärme utan lock 30-45 min. Rör om då och då. Gör ett marmeladprov.
4. När marmeladen är färdig hälls den upp på väl rengjorda, varma burkar.

Recept från