Blodapelsindrink med rom och björnbär

Recept på blodapelsindrink med rom och björnbär. Blodapelsiner har mer och friskare apelsinsmak än vanliga apelsiner, vilket gör att de passar extra bra i drinken.

För 8 drinkar:

Ingredienser

4 blodapelsin + 1
1,5 dl Cointreau eller annan apelsinlikör
3 dl rom mörk
4 dl björnbär
8 skivor blodapelsin
krossad is
16 droppar angostura bitter –24, gärna med apelsinsmak
4 dl clubsoda

10 minuter

Blodapelsindrink med rom och björnbär – gör så här:

  1. Halvera och pressa saften ur 4 apelsiner. Blanda apelsinsaften  med Cointreau och rom.
  2. Skär 1 blodapelsin i åtta skivor. Fyll glasen med björnbär, skivad  apelsin och is.
  3. Häll över drinken, droppa i angostura. Toppa med clubsoda.

 

Fler recept med: Drinkar, Jul, Övrigt