Blåmusslor thai style

Servera ett gott bröd till att suga upp den smakrika såsen med!

30 min

Blåmusslor thai style

 

Gör så här:

1. Skrubba musslorna väl i kallt vatten. Släng bort dem som är trasiga eller som inte stängs när de knackas i köksbänken.

2. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och pressa vitlöken. Fräs chili och vitlök i oljan i en gryta ca 1 minut.

3. Lägg musslorna i grytan och sätt på locket. Koka 4–5 min, tills musslorna öppnats. Släng bort dem som fortfarande är slutna.  

4. Ta upp musslorna. Häll kokosmjölk och soja i grytan och koka ihop ca 5 min. Tillsätt spadet från musslorna och smaka av med limesaft. Krydda med salt och peppar.

5. Vänd ner musslorna i såsen och strö över grovhackad koriander.

Recept från