Blåmusslor i kokosmjölk och röd curry

Recept på blåmusslor i kokosmjölk och röd curry. Har du ont om om tid går det utmärkt att använda förkokta vakuumförpackade eller frysta musslor.

 

För 4 personer:

Ingredienser

1 kilo blåmusslor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk currypasta röd
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 msk rödvinsvinäger
150 g sockerärter
250 g nudlar
1 kruka koriander
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Gör så här:

  1. Skrubba musslorna i kallt vatten. Släng bort dem som är trasiga och dem som inte stängs när de knackas i köksbänken.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och currypasta i 1 msk olja i en gryta ca 3 min.
  3. Tillsätt kokosmjölk och lägg i musslorna. Sätt på locket och koka 3–4 min, tills musslorna öppnats. Släng bort dem som fortfarande är slutna.  
  4. Tillsätt vinägern. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  5. Strimla sockerärterna och blanda ner dem i musslorna. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Servera musslorna med nudlar, strö över grovhackad koriander. 

Recept av Ulla Karlström