Bläckfisksallad med musslor

(Chipirons sautés à la plancha, Salade de moules, coques, et couteaux, vinaigrette de tapenade)

Recept från Charles Olascuaga och Stéphane Poulin som jobbar på restaurang Zoko Moko i St-Jean-de-Luz.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Söndag

Tapenade:
Mixa alla ingredienser till en fin röra.

Vinägrett:
1) Blanda senap, vinäger, salt och peppar.
2) Vispa i olja så vinägretten tjocknar lite.

Varmrätten:
1) Öppna musslorna i en kastrull med en skvätt vitt vin eller bara lite vatten.
2) Koka musslorna på stark värme tills de öppnar sig. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av.
3) Skär bläckfisken på längden. Stek bläckfisken och musslorna (med skal) var för sig i olivolja. Krydda dem med salt, peppar och pimentokryddor.

Sallad:
1) Blanda häften av vinägretten med salladen och lägg den på fyra tallrikar.
2) Fördela bläckfisk och musslor över
salladen.
3) Häll över tapenaden och lite av vinaigretten.

Recept från