I annonssamarbete med SöNDAG

(Chipirons sautés à la plancha, Salade de moules, coques, et couteaux, vinaigrette de tapenade) Recept från Charles Olascuaga och Stéphane Poulin som jobbar på restaurang Zoko Moko i St-Jean-de-Luz.

För 4 person(er)

Ingredienser

Tapenade:

1 dl oliver
1 msk kapris
4 sardeller
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
20 basilikablad (en liten knippa) Stora blad

Vinägrett:

0,5 dl jordnötsolja
2 msk cherry vinäger
1 msk dijonsenap
salt
peppar

Varmrätten

300 g bläckfisk, färsk eller frusen, tinad
500 g musslor
sallad

Tapenade:
Mixa alla ingredienser till en fin röra.

Vinägrett:
1) Blanda senap, vinäger, salt och peppar.
2) Vispa i olja så vinägretten tjocknar lite.

Varmrätten:
1) Öppna musslorna i en kastrull med en skvätt vitt vin eller bara lite vatten.
2) Koka musslorna på stark värme tills de öppnar sig. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av.
3) Skär bläckfisken på längden. Stek bläckfisken och musslorna (med skal) var för sig i olivolja. Krydda dem med salt, peppar och pimentokryddor.

Sallad:
1) Blanda häften av vinägretten med salladen och lägg den på fyra tallrikar.
2) Fördela bläckfisk och musslor över
salladen.
3) Häll över tapenaden och lite av vinaigretten.

Fler recept med: Fest, Fisk, Övrigt, Sallader, Skaldjur, Söndag