Yoghurtglass med blåbär. Hela desserten i en form. Servera med choc chip cookies - härliga chokladcookies.

För 12 person(er)

Ingredienser

21/2dl+2 msk frysta blåbär
4 dl vispgrädde
5 äggulor
1 1/2 dl florsocker
2 dl ekologisk turkisk yoghurt
6 chokladcookies

20 min + 5 timmar i kylen

1. Tina 2 1/2 dl blåbär så att de saftar sig. Vispa grädden. Vispa ägggulor och florsocker vitt och pösigt.
2. Vänd ner blåbären i äggulesmeten och blanda sedan i grädde och yoghurt. Hacka kakorna grovt.
3. Varva glassmeten med cookies (spara lite smulor till det översta lagret) i en avlång form, ca 11/2 liter. Strö över resten av smulorna och 2 msk blåbär. Täck formen med plastfolie. Frys ca 5 timmar.
4. Servera glassen i strutar eller i en skål med extra blåbär och lite vispad grädde.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt