Blåbärssmulpaj med havre och mandel

Recept på blåbärssmulpaj med havre och mandel. Pajen får extra god smak av  skrädmjöl, som är rostat havremjöl från Stöpafors i Värmland. Skrädmjöl finns i vanliga livsmedelsbutiker eller i hälsokostbutiker.

För 4-6 personer:

Ingredienser

2 dl vetemjöl
1 dl skrädmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk strösocker + 0,5 dl
125 g smör
1 dl sötmandel skalad
250 g blåbär ca 4 dl
1 msk potatismjöl

Tillbehör:

vaniljsås eller glass

15 minuter + 20 minuter i ugn

Blåbärssmulpaj med havre och mandel — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa samman mjöl, bakpulver, 2 msk socker och smör skuret i kuber. Lägg hälften av den smuliga massan i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Blanda resten av smulet med mandeln.
  2. Blanda bären med 1/2 dl socker och potatismjöl. Häll det i formen och strö över resten av smuldegen med mandel.
  3. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås eller glass.