Blåbärsscones

Bjud hem en kompis och baka och mixa tillsammans. Blåbärssconesen är inte söta, utan bakas på samma sätt som vanliga scones.

Blåbärsscones Receptbild - Allt om Mat
Stefan Almers

Blåbärsscones

Ingredienser 4 person(er)

2 krm salt
50 g smör
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl grahamsmjöl
1 dl filmjölk
1 dl frysta blåbär
Smoothie
1 st banan
4 dl vaniljyoghurt
2 dl lättsockrade hallon

1. Scones: Sätt ugnen på 225°. Arbeta ihop nästan allt mjöl, spara lite att vända blåbären i, salt och bakpulver. Smula ner smöret och blanda ner filen. Arbeta ihop till en dag.
2. Vänd bären i resten av mjölet, blanda ner dem i degen. Tryck ut degen med lätt mjölad hand på plåt med bakplåtspapper till två runda kakor ca 2 cm tjocka. Markera önskat antal bitar med kniv. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
3. Smoothie: Mixa vaniljyoghurt, banan och hallon till en slät dryck. Servera de ljumma sconesen med smör eller färskost till smoothien.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler