Blåbärsmuffins

Väntar du spontanbesök? Baka våra snabba blåbärsmuffins och fikastunden är räddad! För blåbärssylt, se recept.

För 12 muffins

Ingredienser

Blåbärsmuffins

75 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl blåbär

Tillbehör

ev blåbärssylt, se recept
ev. vispad grädde

15 min + 15 min i ugnen

Blåbärsmuffins – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smö­ret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda mjöl och bak­ pulver och sikta ner i smeten. Rör till en slät smet. Blanda i blåbären.
  2. Fördela smeten i muffinsformar ställda på en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.
  3. Servera muffinsarna ljumma, eventuellt med sylt och vispad grädde.

 

Blåbär – ett supernyttigt bär!

Blåbär innehåller mycket vitaminer och mineraler. De är framför allt rika på antioxidanter av typen antocyaniner. Antocyaniner ger blåbären den blå färgen och på- stås förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

Bären innehåller också vitaminer och mineraler, bland annat kalcium, magnesium, kalium, fosfor, C-vitamin, järn och B-vitamin.

 

Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.

”Baka

Foto: Ulrika Pousette