Dessa muffins är beräknade med stora amerikanska muffinsformar.

För 10 st

Ingredienser

240 g vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
25 g smält smör
1,5 dl mjölk
2 äggulor
2 dl blåbär frysta otinade

Topping

2 äggvitor
1 dl strösocker

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver.
3. Smält smöret och tillsätt det. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten. Vänd försiktigt ner blåbären. Häll upp smeten i stora muffinsformar.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

5. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt strösockret i omgångar, fortsätt vispa till en fast maräng. Klicka på maräng på varje muffins. Sikta florsocker över. Ställ in i ugnen 1-2 minuter.
Fler recept med: Kakor och bullar, Övrigt, Picknick