En platt blåbärskaka med extra blåbär och limesocker till garnering. Bara att röra ihop och njuta.

För 1 blåbärskaka

Ingredienser

Blåbärskaka

100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk limeskal rivet
3 msk lime pressad
2 dl blåbär

Garnering

1 tsk limeskal rivet
1 msk strösocker
1 dl blåbär

Tillbehör

lättvispad grädde eller vaniljglass

Blåbärskaka med lime

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner ägg, socker, mjöl, vaniljsocker, limeskal och limesaft.
2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 24  cm i diameter. Strö på blåbär. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min.
3. Blanda limeskal och socker. Srö 1 dl blåbär och limesocker på kakan och servera med lättvispad grädde.