Blåbärskaka i långpanna

Blåbärskaka i smidig långpanna. Gör sommardesserten i långpanna som räcker till många.

Blåbärskaka i långpanna Receptbild - Allt om Mat
Ove Lindfors

Blåbärskaka i långpanna

Ingredienser 40 stycken

Blåbärsrutor
200 g smör
6 dl strösocker
4 st ägg
6 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
50 g mandelspån
5 dl färska eller frysta blåbär

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i smöret. Blanda till en slät smet.

3. Häll smeten i långpannan. Strö över bär och mandelspån.

4. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Drag kakan ur pannan med hjälp av pappret och lägg på ett galler. Låt kakan svalna under långpannan och skär den sedan i rutor.

Recept från