Wow – den här efterrätten fick redaktionen att galoppera till provköket!

För 4 portioner

Ingredienser

1/2 citron
150 g blåbär, färska eller frysta och tinade
1 krm mald kanel
1 tsk + 1 1/2 msk florsocker
1 tsk maizena majsstärkelse + 1 tsk vatten
200 g philadelphiaost light
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
4 digestive kex
ev 4 tsk råsocker alt strösocker

15 min + 1 tim i kylen

Blåbärscheesecake – gör så här:

  1. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv och spara skalet, pressa 2 msk saft. Koka upp citronsaft, blåbär, kanel och 1 tsk florsocker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt bären safta sig under lock 5 min.
  2. Rör ut majsstärkelsen i vattnet, tillsätt till kastrullen och låt koka upp igen. Fördela blåbären i portionsskålar och låt svalna.
  3. Rör ost, yoghurt, vaniljsocker, 1  1/2 msk florsocker och rivet citronskal i en skål.
  4. Grovsmula kexen över blåbären. Fördela ostsmeten 
ovanpå. Låt stå i kylen ca 1 tim.
  5. Strö råsockret över desserten. Bränn med en gasolbrännare tills sockret har smält och karamelliserats. Servera genast.

Älskar du också att baka? Missa inte vårt inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.
 

”Baka

Foto: Ulrika Pousette