Blåbärscheesecake

Wow – den här efterrätten fick redaktionen att galoppera till provköket!

15 min + 1 tim i kylen

Blåbärscheesecake – gör så här:

  1. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv och spara skalet, pressa 2 msk saft. Koka upp citronsaft, blåbär, kanel och 1 tsk florsocker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt bären safta sig under lock 5 min.
  2. Rör ut majsstärkelsen i vattnet, tillsätt till kastrullen och låt koka upp igen. Fördela blåbären i portionsskålar och låt svalna.
  3. Rör ost, yoghurt, vaniljsocker, 1  1/2 msk florsocker och rivet citronskal i en skål.
  4. Grovsmula kexen över blåbären. Fördela ostsmeten 
ovanpå. Låt stå i kylen ca 1 tim.
  5. Strö råsockret över desserten. Bränn med en gasolbrännare tills sockret har smält och karamelliserats. Servera genast.

Älskar du också att baka? Missa inte vårt inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.
 
”Baka

Recept från /LagaLätt