Blåbärscheesecake

Recept på blåbärscheesecake. En frisk cheesecake med blåbärssmak och mandel i botten. Ingen ugn behövs.  

1 timme + 6 timmar i kyl

Blåbärscheesecake – gör så här:

  1. Mixa kex, mandel och smör i matberedare till en smulig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter. Ett bakplåtspapper i botten gör det enklare att lossa den färdiga kakan. Ställ formen i kylen. 
  2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp blåbär, limoncello och socker. Ta av från plattan. Lägg i gelatinbladen och låt svalna. Mixa med mixerstav. Låt kallna. 
  3. Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Vispa grädden och blanda ner färskost, kesella och vaniljfrön. Blanda ner blåbärsblandningen. 
  4. Täck formens kant med remsor av bakplåtspapper. Häll fyllningen  i formen och ställ i kylen för att stelna ca 6 timmar.  
  5. Ta kakan ur formen och dra bort pappersremsorna. Garnera med blåbärspulver, blåbär och ätbara blommor. 

 

Recept från