Blåbärscheesecake

En bakad cheesecake med den rätta krämigheten och en suverän kombination av vit choklad, blåbär och citron. Blåbärskaka för alla tillfällen.

Annonsen laddas.

1. Sätt ugnen på 175 °. Smula kexen fint i en bunke och smält smöret. Blanda samman och pressa smulorna i botten av en 24 cm form med löstagbar kant.
2. Grädda botten mitt i ugnen 10 min. Låt svalna. Sänk sedan värmen till 150 °.
3. Fyllning: Smält den vita chokladen.
4. Vispa samman ost, kesella och socker. Rör ner ägg, citronskal, och smält choklad.
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35–40 min. Kakan skall precis ha stelnat i mitten. Låt kallna.
6. Vispa creme fraiche med elvisp tills det blir en bredbar kräm. Rör ner vaniljsockret. Bred den över kakan. Garnera med blåbär och ätbara blommor.

Recept från Allt om Mat