Rörsockersirap ger en ­speciell och varm ton som går fint ihop med de syrliga bären.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 dl havregryn
1 dl rörsockersirap + 2 msk rörsockersirap(cane syrup)
2,5 dl vispgrädde
1 dl yoghurt grekisk
1 tsk vaniljsocker
2 tsk rom mörk
4 dl björnbär (200 g)

Björnbär med yoghurtkräm

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg ett halvt bakplåtspapper på en plåt och olja det lätt. Bred ut havregryn på det oljade papperet och ringla över
1 dl sirap. Grädda mitt i ugnen ca 7 min.
2. Låt flarnet kallna och stelna. Bryt loss sex bitar till garneringen och smula resten.
3. Vispa grädden luftig och blanda med yoghurt, 2 msk sirap, vaniljsocker och rom. Blanda ner havresmulorna strax före servering.
4. Varva björnbär och gräddblandningen i koppar eller glas. Toppa med havreflarn.