Recept på bistecca fiorentina. Köttet kan tillagas i ugnen. Krydda, bryn i grillpanna och efterstek på 150° till 56° innertemperatur.

För 6 personer

Ingredienser

900 g biff utskuren, eller entrecôte i bit
1 msk olivolja
1 msk rosmarin finhackad, färsk
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar nymald

Tillbehör:

80 g rucola (1 påse)
80 g babyspenat (1 påse)
olivolja
balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar nymald

Bistecca fiorentina — gör så här:

  1. Tänd grillen och rumstemperera köttet.
  2. Gnid in köttet med olja, rosmarin, salt och peppar. Sätt in en stektermometer och grilla köttet runt om till 56°. Låt vila 15 min.
  3. Skär köttet i skivor och servera på en bädd av rucola och spenat.
  4. Ringla över olivolja och balsamvinäger, strö över flingsalt och nymald svartpeppar.