Biskvi med chokladsmörkräm och hasselnötter

Recept på biskvi med chokladsmörkräm och hasselnötter. Lyxlagat och glutenfritt passar bra på kaffekalaset.

 

45 minuter + 15 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka ihop mandelmassa och socker, gärna i matberedare. Tillsätt äggvitorna, lite i taget, och arbeta ihop till en klumpfri smet.
  2. Spritsa ut kakor, 3-4 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills de har en gyllenbrun färg. Låt svalna och lossa  dem från papperet.
  3. Smörkräm: Värm äggvitorna med sockret över vattenbad tills sockret smält, ca 60°. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den över vattenbad eller i mikro och låt svalna.
  4. Vispa äggvitorna till en mjuk marängsmet. Tillsätt smöret, lite i taget, och fortsätt vispa till en luftig smet. Tillsätt chokladen och krydda med salt. Häll smeten i en spritspåse. Klipp ett stort hål eller använd en stor, slät tyll. Håll handen stilla när du spritsar krämen på biskvibottnarna så får du en jämn och fin kupol. Ställ sedan biskvierna i frysen.
  5. Garnering: Smält mjölkchokladen över vattenbad eller i mikro. Hacka nötterna. Blanda ner nötterna i chokladen. Doppa de frysta biskvierna försiktigt i chokladen. Strö lite salt på toppen.
  6. Förvara biskvierna i kylen, men låt dem bli rumsvarma före servering. 

Recept av Sara Aasum Hultberg

Recept från