Biscotti

Biscotti är den italienska motsvarigheten till våra skorpor men lite hårdare. De är goda som de är till en kopp kaffe men de serveras ofta att doppa i ett glas av det italienska dessertvinet Vin Santo.

Annonsen laddas.

1. Sätt ugnen på 170°. Vispa upp ägg, äggulor och socker tills det är vitt och pösigt.
2. Blanda salt, bakpulver, anis, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda ner det i äggsmeten. Vänd till sist ner citronskal, hackad mandel och pistaschnötter.
3. Degen blir lite kladdig, mjöla därför händerna och baka ut 3 (för 50 skorpor) längder, ca 25×10 cm, på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Skiva limporna tunt på snedden medan de fortfarande är varma. Sära skivorna och låt skorporna eftertorka i 150° i 30 min eller tills de känns torra.
Förvara dem torrt i en burk med lock.

Recept från Allt om Mat