Biscotti med mörk choklad och hasselnötter

Lite nyttigare blir biscottin då sockret minskats och ersätts med banan. Välj en mogen banan.

1. Sätt ugnen på 225 °. Finhacka valnötterna. Smält smöret och låt svalna.
2. Mosa bananen. Grovhacka chokladen. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker i en bunke.
3. Rör ner nötter, smör, banan, choklad, ägg och olja. Blanda ihop till en deg. Forma den till 3 längder, ca 3 cm i diameter. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
4. Ta ut längderna och låt dem svalna en kort stund. Skär dem med en vass kniv i 1 cm breda, sneda skivor.  Lägg dem på plåten med snittytan upp och fortsätt grädda mitt i ugnen ca 6 min.
5. Stäng av värmen och öppna ugnsluckan på glänt. Låt biscottin stå kvar och torka ca 1 timme.

ca 90 kcal/skorpa
varav 4 g fett, 2 g protein 13 g kolhydrater
 

Recept från