Bifftartar med löjrom och rispapperschips

Recept på bifftartar med löjrom och rispapperschips. Tartaren har en spännande kryddning med bland annat ginga, som är Shibumis egen blandning av riven ingefära och vitlök.

 

 

30 minuter

Gör så här:

  1. Putsa och skär biffen i mycket små tärningar. Blanda med yuzu, ponzu, ginga, salt, peppar och sesamolja. Ställ kallt.
  2. Tillbehör: Skala och finhacka löken. Blanda den med risvinäger och låt stå ca 30 min. Skala och finhacka rättikan. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i små tärningar. Strimla gräslöken.
  3. Hetta upp oljan till 180°. Fritera rispapper, ett i taget, ca 10 sekunder. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. 
  4. Lägg upp tartaren på tallrikar eller i skålar och fördela löjrom, rättika, gurka och lök ovanpå. Garnera med gräslök, krasse och mâchesallad. Servera med ris-papperschips.

Ginga

Till ca 1 dl:

70 g ingefära

30 g vitlök

Gör så här:

Skala och finrriv ingefära och vitlök. Blanda ihop.

 

Recept av Sayan Isaksson

Recept från