Biffsallad med rostad blomkål, morötter och svamp

Lägg upp på ett stort fat så ser det extra festligt ut. Komplettera gärna med bröd.

30 min

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Klappa in hälften på köttbitarna.

2. Skär bort stammen på blomkålen och skär resten i små buketter. Skala morötterna och skär i grova bitar. Lägg blomkål och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olja. Strö på 1⁄2 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.

3. Krydda köttet runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek det på hög värme i 1 msk olja 1–2 min på varje sida. Låt vila ca 10 min under aluminiumfolie.

4. Ansa och skiva svampen tunt. Stek den i 1 msk olja ca 5 min. Krydda med 2 krm salt. Vispa ihop 2 msk olja, vinäger, resten av vitlöken, 1⁄2 tsk salt och 1 krm peppar. Skär köttet i skivor. Lägg salladen på ett stort fat och blanda ner morötter, blomkål och svamp. Ringla över dressingen. Toppa med köttet.

Recept från