Frys köttet innan och låt det halvtina så går det lättare att skära i tunna skivor. Rätten kan även lagas med skivor av rostbiff från charkdisken, för den som inte vill äta rått kött.

För 2 person(er)

Ingredienser

Sallad:

200 g biff utskuren i bit, eller rostbiff i skivor
100 g brytbönor
0,5 gurka
0,5 honungsmelon (400 g)
500 g vattenmelon 1 klyfta
1 myntakvist
2 dl kikärter kokta
0,5 msk sesamfrön rostade

Sojavinägrett:

200 g vattenmelon 1 liten klyfta
1 dl japansk soja
2 lime saft från
0,5 spansk peppar finhackad
1 msk ingefära färskriven
1 msk honung

Biffsallad med melon och sojavinägrett

1. Skär köttet i mycket tunna skivor.
2. Förväll brytbönorna i lättsaltat vatten några minuter. Spola hastigt av med kallt vatten och skär dem i mindre bitar.
3. Skölj och tärna gurkan. Skala, kärna ur och tärna de båda melonsorterna. Hacka myntan. Blanda samman grönsaker och frukt.
4. Till sojavinägretten: Mixa vattenmelon med övriga ingredienser till vinägretten.
5. Fördela kikärterna i djupa tallrikar och lägg på köttskivorna och salladen. Sila vinägretten över biff och grönsaker. Strö över sesamfrön och servera direkt.
Ca 450 kcal/portion, varav ca 6 g fett, 64 g kolhydrater,
17 g protein