I en wok ska grönsakerna vara krispiga och nätt och jämnt mjuka. Ta fram den vassa kniven för här ska det gå lätt att strimla och skiva.

För 2 person(er)

Ingredienser

225 g biff eller oxfilé
1 msk hoisinsås
3 msk soja
1 tsk sesamolja
1 msk balsamvinäger
150 g broccolibuketter
50 g gurka 1 bit
0,5 purjolök 1 bit, ca 15 cm
0,5 spansk pepparfrukt mild
2 tsk rapsolja

Garnering:

1 tsk sesamfrön rostade
0,5 dl koriander grovhackad

Till servering:

ris (1 dl okokt)

1. Skär köttet i smala strimlor. Blanda hoisinsås, soja, sesamolja och vinäger. Blanda hälften av marinaden med köttet. Låt marinera ca 10 min.
2. Koka broccolibuketterna 1–2 min. Skiva gurkan. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Kärna ur och strimla pepparfrukten.
3. Woka köttet i hälften av oljan och lägg över i en skål. Woka gurka, purjolök och pepparfrukt i resten av oljan.
4. Blanda grönsakerna och köttet. Ringla över resten av såsen. Strö över sesamfrön och koriander. Servera den rykande het med kokt ris.