Vi har gjort vår egna kryddblandning, men vill du göra enklare finns det färdiga rub-kryddor att köpa.

För 10 personer

Ingredienser

500 g biff utskuren, i bit
2 tsk koriander mald
2 tsk spiskummin
2 tsk muskovadosocker
1 tsk chipotle chili
1 tsk flingsalt

Satayströssel

2 msk sesamfrön
2 msk kokosflingor
2 dl jordnötter
2 tsk vitlök torkad
1 tsk koriander mald
1/2 tsk flingsalt

Sojadippsås

3/4 dl sweet chilisås
1/2 dl soja
1 msk honung flytande

Tillbehör

180 g mungbönsgroddar
1 ask smörgåskrasse
250 g edamamebönor
100 g tofu

30 min

Biff med satayströssel

Gör så här:

1. Skär köttet i bitar på längden,  5–6 cm breda. Blanda alla kryddor och rulla köttet i blandningen. Stek biffen runt om ca 5 min, så att bitarna får en fin yta. Vira in

i aluminiumfolie och låt köttet vila ca 10 min eller låt det kallna helt.

2. Satayströssel: Rosta sesamfrön och kokos i en torr stekpanna till fin färg. Hacka jordnötterna. Blanda alla ingredienser.

3. Dippsås: Blanda ingredienserna.

4. Skär köttet i tunna skivor. Lägg det i portionsskålar. Toppa med groddar, krasse och bönor. Skär ­tofun i kuber, lägg dem på köttet. Strö över lite av ­satay- strösslet. Servera resten av strösslet och dippsåsen vid sidan om.

Fler recept med: Buffé, Övrigt, Student