Biff med satayströssel

Vi har gjort vår egna kryddblandning, men vill du göra enklare finns det färdiga rub-kryddor att köpa.

30 min

Biff med satayströssel

Gör så här:

1. Skär köttet i bitar på längden,  5–6 cm breda. Blanda alla kryddor och rulla köttet i blandningen. Stek biffen runt om ca 5 min, så att bitarna får en fin yta. Vira in

i aluminiumfolie och låt köttet vila ca 10 min eller låt det kallna helt.

2. Satayströssel: Rosta sesamfrön och kokos i en torr stekpanna till fin färg. Hacka jordnötterna. Blanda alla ingredienser.

3. Dippsås: Blanda ingredienserna.

4. Skär köttet i tunna skivor. Lägg det i portionsskålar. Toppa med groddar, krasse och bönor. Skär ­tofun i kuber, lägg dem på köttet. Strö över lite av ­satay- strösslet. Servera resten av strösslet och dippsåsen vid sidan om.

Recept från