I asiatiska butiker finns ibland färska grönpepparkorn som ingår i denna rätt. Vanliga torkade grönpepparkorn går dock lika bra.

För 2 person(er)

Ingredienser

250 g utskuren biff
2 msk mirin (söt matlagningssake)
1 msk risvinäger
3 msk ostronsås
0,5 msk färsk ingefära riven
0,5 msk grönpepparkorn
1 silverlök eller gul lök
75 g shiitakesvamp eller annan svamp
1 tsk rapsolja
0,5 tärning mörk oxbuljong
75 g sockerärter

Tillbehör

120 g nudlar

1. Blanda mirin, vinäger, ostronsås, ingefära och pepparkorn i en skål till en marinad.
2. Skär köttet i ca 1 cm breda strimlor. Skär löken i tunna klyftor.
Ansa svamparna och skär större svampar i kvartar. Lägg kött, lök och svamp i skålen med marinad. Blanda om och låt marinera svalt minst 1 timme.
3. Häll upp alltsammans i en sil men med en skål under så att marinaden sparas. Hetta upp olja i en stekpanna med beläggning och stek kött, svamp och lök ca 3 min. Häll på marinaden, smula ner buljongtärning och blanda ner sockerärter. Låt puttra ca 2 min.
4. Servera med kokta nudlar.

Fler recept med: Övrigt