Recept på lövbiff med läckert kryddad lök. Det är en snabb rätt som smakar utmärkt gott. Servera tomatkross med bönor och chili till.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 lövbiff stora tunna
1,5 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 gul lökar
2 rödlökar
2 kinesisk vitlök eller dubbelt så många vitlöksklyftor
0,5 msk smör
2 msk balsamvinäger
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

Tomatröra

400 g krossade tomater
1 burk borlottibönor eller andra bönor
1 röd spansk pepparfrukt
1 gul paprika i tärningar
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar nymald
0,5 dl bladpersilja hackad

Lövbiff kryddat med lök – gör så här:

  1. Skala gul lök, rödlök och vitlök, dela dem i halvor och skiva.
  2. Smält ca 1/3 av smöret och lägg i all lök. Tillsätt vinäger. Låt löken långsamt ”svettas” och bli genomskinlig utan att ta färg, ca 10 min. Rör lite då och då.
  3. Tomatröra: Skölj bönorna och låt dem rinna av i durkslag. Häll bönor, tomater och finhackad spansk peppar, med eller utan kärnor beroende på hur stark man vill ha tomatröran, i en kastrull. Låt koka upp. Tillsätt paprika, salt och peppar. Hetta upp och lägg i persiljan inför serveringen.
  4. Hetta upp en stekpanna. Bryn resterande smör och stek lövbiffarna hastigt på båda sidor i den heta pannan. Stek i omgångar så att pannan är het och smöret brynt då köttet läggs i.
  5. Fördela löken på köttets ena halva, vik över den andra och servera snabbt med tomatröra och bönor.