Biff serverad med broccoli och klar buljong.

För 4 portioner

Ingredienser

4 utskurna biffar (á 150 g)
4 gula lökar
2 broccoli (500 g)
1/2 lime
1,6 liter vatten
4 msk konc kalvfond
rapsolja
salt + nymald svartpeppar

Till servering

limeklyftor

20 min

Biff i klar buljong med broccoli

1. Torka av biffarna med hushållspapper. Krydda med 1 tsk salt och 3 krm peppar. Stek dem i 2 msk olja i en het panna 
2 min per sida. Ta upp och låt köttet vila.
2. Skala och skiva löken. Fräs den i 1  1/2 msk olja i en stor kastrull. Skölj och skär broccolin i mindre bitar. Tillsätt dem till löken och låt fräsa ytterligare 2 min.
3. Skrubba limen i ljummet vatten, riv skalet och pressa 1 msk saft. Tillsätt skal och saft, vatten och fond till kastrullen. Koka upp och låt puttra 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Skär köttet i mindre bitar, tillsätt till grytan. Servera grytan med limeklyftor att pressa över.

Fler recept med: Grönsaker, Nötkött, Övrigt, Soppa