Recept på Biff à la Lindström. Till detta en enkel, god och syrlig sås gjord på minifraiche, persilja och lite strösocker.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gul lök
1 dl inlagda rödbetor tärnade
2 msk kapris
600 g nötfärs finmald
2 äggulor
0,75 dl rödbetsspad
1,5 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar nymald
1 msk smör

Sås

2 dl minifraiche
3 msk persilja finhackad
2 krm strösocker

Tillbehör

8 potatis ungsstekt
1 pkt sallad

Biff à la Lindström – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Hacka rödbetor och kapris. Blanda färsen med lök-, rödbets- och kaprishack, äggulor, rödbetsspad, salt och peppar. Forma färsen till stora biffar.
  2. Grilla biffarna eller stek dem i smör i en stekpanna, 3–4 min per sida, beroende på tjocklek. Biffarna ska vara knappt genomstekta.
  3. Blanda ingredienserna till såsen i en skål. Servera biffarna med sås, ugnsstekt potatis och sallad.