Benfritt lammkött i dillsås

Dillkött kokades förr nästan alltid av kalvkött med ben. Nu köper vi i stället en skiva av lammsteken och skär köttet i bitar.

1. Skär köttet i grytbitar. Ta vara på mittbenet.
2. Snitta purjolöken på längden och skölj noga. Skär i bitar. Skala och skär moroten i slantar.
3. Koka upp vatten, buljong, grönsaker, peppar, salt och dillkvistar. Lägg i kött och ben och låt allt småkoka under lock i 20 min.
4. Sås: Häll 4 dl av buljongen från lammkoket i en kastrull. Vispa samman grädde och mjöl så att det blir helt slätt. Häll det i buljongen och låt koka upp under vispning. Smaksätt med ättika, socker, salt och peppar. Låt såsen sjuda några minuter.
5. Lyft upp kött och grönsaker med hålslev och lägg ner det i såsen tillsammans med dillen. Servera med tillbehören.

Recept från