Belugasallad med råskurna grönsaker och ärthummus

Recept på Belugasallad med råskurna grönsaker och ärthummus. Krispig sallad med ärthummus. Ett gott komplement på buffén men gör sig också bra som ensamrätt.

40 minuter

Gör så här:

  1. Ärthummus: Doppa ärterna i kokhett vatten så att de tinar. Mixa med övriga ingredienser till en slät crème.Krydda med salt och peppar.
  2. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Häll av eventuellt överblivet kokvatten. Fräs linserna i 1 msk olja 2–3 min. Smaka av med citronskal och krydda med salt och peppar.
  3. Skär halloumin i tjocka skivor och stek dem gyllene på båda sidor i 1 msk olja. Låt svalna och strimla dem sedan. Skala betorna. Skiva dem och blomkålen tunt på en mandolin eller med en vass kniv. Strimla aprikoserna.
  4. Lägg salladen i en stor skål. Lägg i linser, halloumi, betor, blomkål och aprikoser. Toppa med hyvlad mandel och ärtskott. Ringla över 2 msk olja och vinäger. Servera tillsamman med ärthummusen.

 

Recept från