Belgisk glass-sandwich med rårörda jordgubbar och jordnötssmör

Recept på belgisk glass-sandwich med rårörda jordgubbar och jordnötssmör. Supersmarrig kombination! ­Våfflorna är stekta i ett belgiskt våffeljärn som ger tjockare våfflor. Det går förstås lika bra att grädda i ett vanligt våffeljärn.

40 min + 20 min jäsning

Belgisk glass-sandwich med rårörda jordgubbar och jordnötssmör

 

Gör så här:

Rårörda jordgubbar:

1. Halvtina och halvera jordgubbarna om de är stora. Lägg dem i en skål och strö över sockret. Låt stå 1–2 timmar i rumstemperatur. Rör om så att sockret smälter.

Våfflor:

2. Smält smöret i en kastrull och häll i vatten och mjölk. Värm till fingervarmt, 37°. Smula jästen i en bunke. Dela äggen. Häll vätskan över jästen och tillsätt äggulor och de torra ingredienserna. Vispa ihop till en jämn smet.

3. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i smeten. Täck bunken med plastfolie och låt smeten jäsa i rumstemperatur 15–20 min.

4. Pensla eventuellt våffeljärnet med smör och grädda våfflor i omgångar tills de är gyllenbruna.

5. Bred jordnötssmör på våfflorna och lägg på rårörda jordgubbar och vaniljglass.

Recept från