För 4 -6 pers

Ingredienser

2 tsk dragon
3 msk vitvinsvinäger
1 msk schalottenlök finhackad
3 msk vatten
5 vitpepparkorn krossade
150 g smör
3 äggulor
1 msk persilja hackad
2 krm salt
1 krm vitpeppar nymald
100 g trumpetsvamp färsk (75 g förvälld)
1 msk smör

1. Koka upp dragon, vinäger, lök, vatten och peppar och
koka ihop tills hälften av vätskan återstår.
2. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan.
3. Häll äggulorna i en ren kastrull. Sila över vinägerlagen
under kraftig vispning. Ställ kastrullen i vattenbad över
värme. Vispa kontinuerligt till en tjock kräm.
4.Ta kastrullen ur vattenbadet och tillsätt smöret i en fin stråle under fortsatt vispning. Se eventuellt till att bottensatsen inte kommer med. Smaksätt med persilja, salt och peppar.
5. Rensa och grovhacka svampen, fräs den hastigt i 1 msk
smör och vänd ner i bearnaisen. Späd ev med lite vatten.