I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Fantastiskt god sås till pulled pork, hamburgare och grillat. Den spanska chilin i såsen ger ett härligt sting av hetta.

För 4 personer

Ingredienser

BBQ-sås

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk chili
2 msk japansk soja
2 msk rödvinsvinäger
3 dl ketchup
3 msk rårörsocker
1 1/2 Bong Touch of Taste Oxfond
0,5 tsk svartpepparkorn
1 msk mald korianderfrö
1 msk paprikapulver, gärna spanskt rökt, söt
1 msk mald ingefära

BBQ-sås – gör så här:

  1. Skala och finhacka rödlöken och vitlöksklyftorna. Kärna ur chilin och finhacka.
  2. Lägg allt i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Koka upp och låt puttra i 20 min, ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Häll upp på rena flaskor och förvara i kylen. Barbecuesåsen håller i minst 2 veckor