Bbq-sås till revbensspjäll

Den här såsen passar som glaze till revbenen men även som sås till resten av grillbuffén.

Bbq-sås till revbensspjäll Receptbild - Allt om Mat
Ulrika Pousette

Bbq-sås till revbensspjäll

Ingredienser 8 dl

BBQ-sås
1 gul lök
1 morot
2 klyftor vitlök
50 g stjälkselleri
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 msk smör
1/2 dl strösocker
1 burk tomater, krossade (400 g)
3 kryddnejlikor, hela
2 msk tomatpuré
2 msk liquid smoke, liquid smoke
1/2 dl ättiksprit, (12 %)
1 apelsin, rivet skal
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Bbq-sås till revbensspjäll

 

1. Skala och hacka lök, morot och vitlök. Ansa och hacka sellerin. Kärna ur och hacka chilin.
2. Fräs hacket i smör ca 3 min. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka under lock ca 25 min.
3. Mixa såsen slät med mixerstav och låt kallna.

Recept från