Bbq-sås till revbensspjäll

Den här såsen passar som glaze till revbenen men även som sås till resten av grillbuffén.

Bbq-sås till revbensspjäll Receptbild - Allt om Mat
Ulrika Pousette

Bbq-sås till revbensspjäll

Ingredienser 8 dl

1 tsk salt
1 msk smör
0,5 dl strösocker
1 burk tomater, krossade (400 g)
1 krm svartpeppar, nymald
2 st vitlöksklyftor
1 st morot
3 st kryddnejlikor, hela
50 g stjälkselleri
2 msk tomatpuré
1 st lök, gul
2 msk liquid smoke
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
1 st chili, t ex spansk peppar, röd
1 st apelsin, rivet skal

1. Skala och hacka lök, morot och vitlök. Ansa och hacka sellerin. Kärna ur och hacka chilin.
2. Fräs hacket i smör ca 3 min. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka under lock ca 25 min.
3. Mixa såsen slät med mixerstav och låt kallna.

Recept från