BBQ-pizza

Recept på BBQ-pizza. Perfekt barnvänlig pizza till vardag eller fest. Hyvlade rotfrukter ger gott tuggmotstånd till pizzan.

 

10 minuter + 15 minuter i ugn

BBQ-pizza – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Bred ut BBQ-såsen på pizzabottnen. Strö över hälften av osten.
  2. Halvera köttbullarna. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
  3. Fördela köttbullar, paprika och majs på pizzan och strö över re-sterande ost. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Tips! Fruktskålen är också ett bra ställe att botanisera i. Banan är en pizzaklassiker till skinka eller currykyckling.

Pizzabottnar

10 minuter + 1 timme jäsning + 12 minuter i ugn
Förberedda pizzabottnar i frysen minskar vardagsstressen.

Till 4 bottnar, ca 25 cm diameter:

  • 3 1/2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 7–8 dl vetemjöl special (420–480 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Värm vattnet till 37°. Blanda ut jästen med vattnet. Tillsätt 5 dl mjöl och arbeta till en smidig deg. Tillsätt olja, salt och resterande mjöl, lite i taget. Arbeta degen ca 5 min i maskin. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min.
  2. Dela degen i fyra bitar. Platta eller kavla ut fyra tunna rundlar. Lägg rundlarna på två smorda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
  3. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler under bakduk. Förpacka bottnarna i plastfolie eller fryspåse och lägg i frysen.

 

Recept från