BBQ-burgare – en burgare som har allt du vill ha

Recept på BBQ-burgare! Det passar även bra att lägga avokado på BBQ-burgarna. Om man vill ha helt slät barbecuesås kan den passeras genom en sil. Om du inte vill fritera blir det även gott att ugnsrosta potatisstavarna; blanda med 3 msk rapsolja och rosta i 225° ­30–35 min.

BBQ-burgare

Gör så här:

  1. BBQ-sås: Skär tomaterna i bitar. Skala vitlöken. Kärna ur chilin. Lägg tomater, vitlök och chili i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Låt koka utan lock 15–20 min, tills det mesta av vätskan ­kokat in. Mixa såsen med mixerstav, passera eventuellt ­genom en sil och låt kallna.  
  2. Pommes frites: Skala och skär potatisen i 1 cm tjocka stavar. Hetta upp oljan till  160°. Fritera potatisen i omgångar tills den mjuknat. Låt rinna av. Hetta upp oljan till 180° och fritera potatisen en gång till tills den fått fin färg och är knaprig. Krydda med salt.
  3. Sätt ugnen på 250°. Skär ­mozzarellan i fyra skivor. Blanda färsen med kryddor och liquid smoke och forma till burgare. Pensla dem med olja och grilla eller stek dem i en het panna ca 3 min på varje sida.  
  4. Lägg osten på burgarna och lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen 2–3 min. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
  5. Stek padrones i olja på hög ­värme tills de fått färg. Strö över flingsalt.
  6. Dela bröden och stek eller grilla dem på snittytorna. Lägg burgare och bacon på bröden. Toppa med  BBQ-sås. Servera med pommes frites och padrones

Recept från