Inlagd jalapeño hittar du i tex–mexsortimentet i din livsmedelsbutik. De ger potatissalladen både smak och hetta.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 biffar utskurna, á 250 g
3 msk grillsås med hickorysmak
1 kg potatis färsk
1 dl jalapeño inlagd
340 g majs
0,5 dl solrosolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar grovmald

Tillbehör

1 knippa tomater grillade

1. Skär ett par snitt i kanterna på köttet, så att det inte kupar sig vid grillning. Pensla dem med grillsåsen. Låt stå framme ca 20 min.
2. Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av. Skär potatisen i skivor.
3. Låt jalapeño och majs rinna av. Hacka jalapeñon. Varva potatis, jalapeño och majs i en skål. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över potatisen.
4. Grilla biffarna i grillpanna eller på utegrill ca 2 min per sida. Servera de nygrillade biffarna med potatissalladen. Servera gärna med halverade tomater som grillats intill biffarna några minuter.