Basilikaparfait med avokado

Avokadon gör parfaiten krämig och rund. Vispa äggvitorna före äggulorna och grädden, så ­behöver du inte diska visparna emellan.

Annonsen laddas.

20 min + 4 timmar i frysen + 20 min i kylen

Basilikaparfait med avokado

Gör så här:

1. Dela äggen. Vispa äggvitorna för sig till ett hårt skum. Vispa gulorna med sockret så det blir ljust och pösigt. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.

2. Halvera avokadon och gröp ut fruktköttet. Finhacka basilika­bladen. Mixa avokado och basilika med mixerstav. Rör ner moset i ägguleblandningen. Vänd ­försiktigt ner grädden och till sist äggvitan.

3. Frys blandningen i en skål ca 4 timmar. Ställ parfaiten i kylen ca 20 min före servering så den hinner mjukna lite. Skeda upp parfaiten på tallrikar och ­garnera med basilikablad. ­Servera med chokladsås eller karamellgaller (se sid 35.)

Fler efterrätter med avokado? Här ett gott (och nyttigt) recept från ToppHälsa: ”Nyttig avokadomousse med bär och kokoschips

Recept från Allt om Mat