Basilikaglass

Finhackade grönsaker och exotiska frukter i god sockerlag med aprikospuré blir en spännande avslutning på menyn. Till det serveras en krämig basilikaglass.

1. Basilikaglass: Mixa basilikabladen med lite av mjölken. Blanda med resten av mjölken. Koka upp, låt stå och dra och sila sedan vätskan. Vispa ägg och strösocker i en rostfri kastrull. Häll i den silade mjölken. Hetta försiktigt upp blandningen och vispa hela tiden tills krämen tjocknar.
2. Rör ner grädden och låt allt kallna. Kör sedan smeten i glassmaskin. Ta upp den och låt stå i frysen över natten.
3. Sockerlag: Häll vatten och socker i en kastrull. Blanda ner basilikablad, citronskal och aprikospuré. Koka upp lagen och låt sedan svalna.
4. Grönsaker och frukt: Förväll morötter och squash var för sig ca 1 min. Spola dem sedan i kallt vatten. Ansa och tärna frukterna.
Häll den kalla sockerlagen över tärningarna.
5. Servera soppan väl kyld med en kula basilikaglass.

Recept från