Servera gärna rött råris till fisken. Det röda råriset från Italien har vacker färg och en härligt nötig smak. Säljs bland annat i hälsokosten under namnet Biofood.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 hokifiléer - eller sej (á 100 g)
0,5 citron
0,5 rödlök (40 g)
0,5 basilika kruka
1 vitlöksklyfta
0,5 dl pistaschnötter skalade
1 msk olivolja
0,5 tsk gourmetsalt
1 krm svartpeppar

Tillbehör

300 g råris kokt, gärna rött

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala citronen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Skala och skiva rödlöken fint i halvmånar.
3. Hacka basilika, vitlök och pistaschnötter.
4. Rör ihop blandningen och tillsätt olivolja, salt och peppar.
5. Vänd fisken i blandningen och lägg på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen i 15–20 minuter tills fisken är färdig.
6. Servera gärna råris till fisken.