Bärtårta med ingefärskräm

30 min + 35 min i ugn

1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de båda mjölsorterna med kardemumma och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggpöset. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt bottnen kallna innan den delas till tre bottnar.
2. Fyllning: Blanda ägg, mjölk, marmelad, socker och potatismjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning tills krämen tjocknat. Låt kallna.
3. Snoppa och mosa jordgubbarna med en gaffel tillsammans med sockret. Vispa grädden fast och blanda ihop med ingefärskrämen.
4. Lägg ihop bottnarna med ingefärskräm och mosade jordgubbar mellan varje lager. Vispa grädden till garnering. Bred grädden på och runt om tårtan.
5. Skiva jordgubbarna och garnera tårtan med jordgubbar, körsbär och vinbär. Garnera eventuellt tårtan med en liten rosenknopp mitt på.

Recept från