Med hjälp av fettsnål färskost och socker i måttliga mängder blir detta en rulltårta som gränsar till det nyttiga.

För 16 bitar

Ingredienser

Fyllning:

3 gelatinblad
4 jordgubbar
3 msk strösocker
2 burk kesella kvarg
1,5 dl blåbär
1 dl hallon

Kaka:

2 ägg
1 dl socker
3 röd karamellfärg droppar
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Bärfylld rulltårta – gör så här:

  1. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Mosa jordgubbar och blanda med socker och kvarg. Ta upp gelatinbladen. Smält dem i lite av kvargen i en kastrull under omrörning. Blanda ut med resten av kvargen och häll i bären. Ställ i kylen ca 1 timme.
  2. Kaka: Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner karamellfärg. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner i smeten tillsammans med mjölk. Häll ut smeten tunt och jämnt på en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 4 min.
  3. Lägg kakan upp och ned på ett bakplåtspapper och lossa papperet som kakan gräddats på. Låt svalna under en plåt.
  4. Lägg ut ett tjockt lager med fyllning. Tjockare i början och tunnare mot slutet. Rulla ihop kakan försiktigt. Stoppa in kakan i frysen en timme innan den skärs upp så blir den stabilare.