Barbros sagolika rombiskvier

De här biskvierna är lättare att göra än vad man tror.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med
äggvita till smidig konsistens.
2. Forma matskedsstora kulor, lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda ljust gulbruna 12–15 min.
3. Fyllningen: Smält chokladen och smöret över vattenbad. Ge grädden ett uppkok och vispa ner den i chokladen. Smaksätt chokladkrämen med rom och
vispa den kraftigt då och då tills den kallnar och börjar stelna.
4. Bred krämen på kakornas platta sida och forma en fin kulle.
5. Ställ dem kallt en timme.
6. Glasyren: Smält chokladen med oljan över vattenbad. Doppa kakornas fyllda sida i glasyren (all choklad går inte åt, men behövs när man doppar). Låt stelna på bakplåtspapper. Biskvierna går bra att frysförvara.

Recept från