Cashewnötssmulet är gott till sommarens syrliga bärdesserter. Spara i en burk i kylen om det blir något över.

För 4 personer:

Ingredienser

50 g vit choklad
1 dl cashewnötter
50 g sötmandel rostad
1 msk smör
1 msk florsocker

Färskostcrème:

100 g färskost naturell
1 dl matyoghurt
1 msk florsocker
1 tsk limeskal rivet

Tillbehör:

200 g bär t ex hallon och blåbär

Garnering:

mynta

10 minuter

Bär med cashewnötssmul och färskostcrème – gör så här:

  1. Hacka chokladen. Grovhacka nötter och mandel. Smält smöret och låt det bli brynt i en stekpanna.
  2. Blanda ner nötter, mandel och florsocker. Vänd runt, blanda i chokladen och låt den smälta. Häll upp på ett fat och ställ i frysen.
  3. Färskostcrème: Blanda alla ingredienser.
  4. Varva crème, smul och bär i glas och garnera med mynta.

Bär med cashewnötssmul och färskostcrème

Foto: Per Ranung

 


PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

pren kampanj