10 min + 12 min i ugnen En läcker sufflé som är utmärkt att göra när bananerna börjar bli bruna i skalet.

För 6 person(er)

Ingredienser

2 äggvita
0,75 dl strösocker
1,5 banan
2 msk smör & socker till formarna

Tillbehör

1 pkt chokladglass

Banansufflé med chokladglass

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och sockra ugnssäkra formar som rymmer 1 1/2–2 dl.
2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till fast, blank maräng.
3. Mosa bananerna med en gaffel och vänd ner moset i äggvitan.
4. Fyll formarna nästan ända upp till kanten. Dra med ett rent papper längs kanten så att den är ren. Då reser sig sufflén lättare.
5. Grädda mitt i ugnen i 12–15 min, tills suffléerna rest sig och fått fin färg. Servera genast med tempererad chokladglass.