Köp favoritglassen och koka ihop en god chokladsås och karamellisera nötter. Gör en rejäl banana split och ät från samma tallrik.

För 4 personer

Ingredienser

3/4 liter glass gärna blandade sorter
2 bananer

Kanderade nötter:

1 dl strösocker
1 msk vatten
3 msk smör
1 1/2 dl skalade rostade hasselnötter

Chokladsås:

1 1/2 dl vispgrädde
1 dl sirap ljus
1/2 dl kakao
2 msk smör
1 krm salt

20 min

Banana split

Gör så här:

1. Kanderade nötter: Smält sockret i en stekpanna tillsammans med vattnet. Låt puttra tills sockret är gyllenbrunt och karamelliserat. Vispa i smöret till en slät kolasås. Blanda snabbt i hasselnötterna. Häll nötterna på ett bakplåtspapper och låt kallna. Hacka nötterna grovt.

2. Chokladsås: Koka ihop grädde, sirap, ­kakao, smör och salt till en tjock chokladsås, ca 3 min.

3. Servera såsen ljummen eller kall tillsammans med glass, banan och hackade nötter.

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt