Banan- och chokladkaka

Recept på banan- och chokladkaka. Banan i smeten gör chokladkakan ­saftig och extra god. Kakan är saftig i 2–3 dagar. Använd ekologiska bananer.

10 minuter + 45 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Klä en avlång 1 1/2-litersform med bakplåtspapper.
  2. Skala och mosa ihop 2 bananer med gräddfilen. Vispa ägg och socker luftigt. Hacka chokladen. Blanda mjöl, kakao, salt och bakpulver i en bunke.
  3. Häll smält smör och mosade bananer i ägg- och sockerblandningen. Sikta ner mjölblandningen. Blanda väl och vänd ner chokladen.
  4. Häll smeten i formen. Skala och skär 1 banan i skivor på längden och lägg skivorna överst i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Känn med sticka att kakan är klar. Låt svalna 10–15 min innan den lyfts upp med hjälp av bakplåtspapperet. Låt kakan kallna på galler.

 

Recept från