Salladen blir godast om den får stå och dra åt sig alla goda smaker från buljongen.

( antal: 2 pers eller 6 pers på buffé)

För 2 person(er)

Ingredienser

1 morot
5 dl vatten
100 g böngroddar färska
1 gurka bit (ca 10 cm)
0,25 hönsbuljongtärning
2 tsk risvinäger
2 tsk sesamolja
1 tsk strösocker
0,5 tsk salt

1. Skala och finstrimla moroten. Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i morotsstrimlor och böngroddar och låt koka upp. Häll av grönsakerna och spola dem i kallt vatten. Låt rinna av.
2. Skär gurkan i tunna strimlor.
3. Smula buljongtärningen i en skål och tillsätt risvinäger, sesamolja, socker och salt. Vänd i grönsakerna. Låt stå ca 20 min före servering.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader, Vegetariskt