För lite mer medelhavssmak kan fetaosten bytas ut mot fetaost i örtolja.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer (600 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 msk olivolja
2,5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
0,5 dl balsamvinäger
100 g fetaost
15 kalamataoliver utan kärnor

Tillbehör:

300 g tagliatelle
100 g rucola

1. Skär kycklingfiléerna i två bitar på längden. Salta och peppra. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
2. Häll på buljong och vinäger och låt puttra utan lock ca 10 min.  Smula över ost och strö på oliverna.
3. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda med salladen.
4. Servera kycklingen med sky, topping och pasta med rucola.

Ca 570 kcal per portion,
16 g fett, 49 g protein, 56 g kolhydrater.